NUORISO-OSASTO

Pitkäjärven VPK:n nuoriso-osasto koostuu palokuntatoiminnasta innostuneista 10-17 -vuotiaista nuorista. Palokunta tarjoaa nuorille ilmaisen harrastuksen, jossa oppii hyödyllisiä kansalaistaitoja, kuten alkusammutusta ja ensiapua. Ikätason mukaan sovitetusti nuoret harjaantuvat palokuntalaistaidoissa, tavoitteena hälytysosaston toimintaan liittyminen täysi-ikäisyyteen tultaessa.

Viikoittaisten harjoitusten lisäksi nuoret osallistuvat alueelliseen ja valtakunnalliseen palokuntatoimintaan, kuten erilaisiin kilpailuihin, leireihin ja toimintaharjoituksiin.

Osaston toimintaan haetaan aktiivisia, täysi-ikäisiä kouluttajia, jotka ovat motivoituneita työskentelemään nuorten kanssa. Aiempi palokuntatausta on eduksi, mutta tarvittaessa koulutamme sinut tehtävään! Nuorten koskemattomuuden turvaamiseksi kaikilta alaikäisten kanssa työskenteleviltä palokuntalaisilta tarkastetaan rikostaustaote Länsi-uudenmaan pelastuslaitoksen ohjeistuksen mukaisesti.

Nuoriso-osaston toiminnan suosio on suuri ja toimintaan on tällä hetkellä jonoa rajallisten kouluttajaresurssien vuoksi. Mikäli olet kiinnostunut toiminnasta, ole yhteydessä nuoriso-osaston johtajaan. Yhteystiedot löydät TÄÄLTÄ.